2008. január 25., péntek

Citromtippek




A citrom és a túró nagyon jó barátok. Édes túrós ételből semmiképpen se hagyjuk ki a reszelt citromhéjat.

Ha lereszeltük a citrom héját, akkor használjuk fel a levét is.
Mi nem szeretjük a citromos teát, ezért limonádét szoktam belőle csinálni. Egy másfél literes ásványvizes palackba belenyomom a levét, úgy, hogy egy műanyag szűrőn átszűröm. A gyerekeim nem hajlandóak meginni, ha nem homogén az italuk. A műanyag nem teszi tönkre a citromban található C-vitamint.

Vagy különösen a nyári időszakban salátába használom fel az ecet helyett. Igazi mediterrán ízvilágot és frissességet ad az ételnek.

Mivel a citrom héját vegyszerekkel kezelik, hogy kibírja az utat idáig, alaposan mossuk le. Még jobb, ha otthon nevelgetünk termő citromfát. Nem foglal túlzottan sok helyet, csinos kis jószág, a virágja pedig hihetetlenül illatos!

Nincsenek megjegyzések: