2008. április 27., vasárnap

Fűszeres sültkrumpli


A fűszeres sültkrumpli idő és pénztárcakímélő megoldás. Önmagában vagy köretnek is jó. A férjem kedvenc zöldsége a krumpli, így sohasem nyúlok mellé, ha ezt az ételt tálalom.
Mennyiséget nem írok, mindenki igényei szerint hámozzon krumplit. Az arányokat elrontani nem lehet!

Hozzávalók
krumpli
olívaolaj
fűszerek tetszés szerint: kakukkfű, oregano, bazsalikom, rozmaring, majoranna (2-3 fajta elég)
fokhagyma

bors


A krumplikat meghámozzuk, félbevágjuk és egy sütőlapra tesszük. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerekkel, a préselt fokhagymával, és a krumplikra kanalazzuk őket. Sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük.
Meleg, 175-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a krumplik pirulása eléri az ízlésünknek megfelelő szintet.
Én azt szeretem, ha valami nagy galádság után alaposan elszégyellik magukat a krumplihuszárok, és megbarnul a szélük!

Tojásmentes.
Tejfehérjementes.

Mint írtam, elrontani nem lehet.
Kisfiam már tudja, hogy ha valamit elrontunk, arra van orvosság, meg kell ismételni. Kedvenc tornakazettám előadőjának, Bíró Icának a szavaival élve: kezdjük előről a gyakorlatot.
Ez a logika vezethette akkor is, amikor a balettelőadásról beszélgettünk vele.
- Ma megint megyünk megnézni a testvéredet. A színházban fog szerepelni, mint tegnap.
- Nem sitejüjt????

Nincsenek megjegyzések: