2009. április 11., szombat

Pritaminos brokkoli

Eredetileg csak sima vízben főtt brokkolit ettem volna tejföllel. És ha bár tudjuk, hogy "nincs de"…szóval mégiscsak kipattant hirtelen a fejemből ez a köretféleség – fogyókúrázóknak főétel. Az egyetlen „bűnözés” benne az olívaolaj.







Hozzávalók
egy fej brokkoli
fél cső pritamin paprika – divatosabb nevén kaliforniai piroshúsú (nem összetévesztendő az amerikai zöldhasúval!)
1 fej lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj

friss bazsalikom


Az olívaolajon üvegesre pároljuk a karikákra vágott lilahagymát. Egy kicsit vele együtt a kockára vágott paprikát is dínszteljük, nem kell nagyon, roppanós maradhat. Lehúzzuk a tűzről, hozzátesszük az előtte már megfőzött brokkolit. Óvatosan összekeverjük, hogy a rózsák ne törjenek nagyon össze. Sózzuk. Megszórjuk a tetejét pár levél csíkokra vágott friss bazsalikommal.

Tejfehérjementes.
Gluténmentes.
Tojásmentes.


Nem szeretem a cukorkázást, mondhatni tiltólistás nálunk. Tikk-takk-ot nagyon ritkán mégis engedek, de igazából ettől is tartok egy kicsit, pláne hogy leánykám egy doboz tikk-takk után leküldött egy kisebbfajta dobókockát is, gondolván, ez is valami olyasmi. Most az aggodalomról és az utána való kutatóexpedíciókról nem írok.
Szóval ritkán van tikk-takk, de ez szerintem nem üli meg a gyerekeim lelkét. Valahogy úgy vannak vele, mint amit neves pszichológusunk írt a saját gyerekeiről, akik nem kaptak Barbie-babát. Játszottak helyette az „igazi” babákkal, macikkal, akiket elneveztek Barbienak.*

A mi fiúnk a C-vitamin rágótablettát nevezi TICC-TACC-nak.







*Az olvasók megnyugtatására: a lányomnak tekintélyes méretű Barbie-arzenálja van....

Nincsenek megjegyzések: