2008. május 19., hétfő

Karfiollángos


Ezt a receptet a cseh barátnőmtől tanultam. A játszótéren ismerkedtünk össze, a lányaink egy napon születtek. Gabi diplomatafeleség, ma már Amerikában élnek. Habár ezt a blogot nem fogja tudni elolvasni, az együtt töltött szép napokra emlékezem…

Hozzávalók:1 szép fej karfiol
2 tojás
3 evőkanál liszt
szerecsendió

a sütéshez étolaj

A karfiolrózsákat nyersen lereszeljük az almareszelőn. Nagyon könnyen megy, talán könnyebben, mint az alma. Összekeverjük a tojássárgájával, a liszttel, a sóval és a frissen reszelt szerecsendióval. A tojásfehérjéket felverjük habnak, ezt is belekeverjük. Ha a karfiolfejünk ígéretesen túlméretes, akkor még egy tojást és egy kanál lisztet belekeverünk, hogy kissé sűrűbb tésztát kapjunk, mint a palacsintatészta.

Közepesen forró olajba merőkanállal szedjük, mindkét oldalát átsütjük.

Tejföllel, savanyúsággal, friss paradicsommal tálalhatjuk. Önmagában is finom, könnyű vacsora. Lehet köret is hús mellé, vagy húspótló rizs, hasábburgonya, krumplipüré mellé, nagyon sokoldalú.

Tejfehérjementes.


Gabi kislánya és az enyém nagyon jól eljátszanak egymással, pedig nincs közös nyelvük. Azt hiszem példát kellene vennünk róluk.














Nincsenek megjegyzések: