2009. november 27., péntek

Tejfölös kelbimbó





A ronda és finom kategória újabb darabja. Viszont szépséget nem is ígértem a blog alcímében, csak azt, hogy gyors, olcsó, egészséges. És ez éppen erre az ételre illik.


Hozzávalók

fél kiló kelbimbó

4 deci
tejföl
15 deka sajt

2 tojás

szerecsendió

2-3 gerezd fokhagyma (Barátaim, a kicsi, de annál ízletesebb magyar fokhagymát vegyétek, ne az óriási kínait!)


bors

vagy bármilyen más fűszer, ami a kelbimbóhoz illik


A kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük.


Közben a praktikum végett abba a jénai tálba, amiben majd sütjük az ételt, belereszeljük a sajtot. Összekeverjük a tejföllel, a tojással és a fűszerekkel. (a szerecsendiót szeretem frissen reszelni). Belepréseljük a fokhagymát is. Ha megfőtt a kelbimbó, lecsepegtetjük, és a masszába keverjük.


175 fokon addig sütjük, amíg a teteje az általunk kedvelt pirultsági fokot el nem éri.


Hús mellé köretnek készítettem egy hétköznapi vacsorára. A maradékot másnap ettem meg a munkahelyemen csak úgy magában.


Gluténmenetes.

- A barátom a Bálint, mert jót játszunk. – meséli a kisfiam – És azért is szeretem, mert gonosz!

- Harcos? – próbálom megfejteni a rejtvényt. Hiszen a Mókuscsoport tagjai most éppen páncélos lovag korszakukat élik.

- Igen! – ismeri fel kisfiam örömmel a szót, amit keresett. – A lányok pedig szépek! – teszi hozzá.

Erre pedig magától kellett rájönnie, mert mi még idáig nem jutottunk, csak addig, hogy a lányokat előreengedjük az ajtónál és segítünk nekik, ha kell, mert a fiúk erősebbek. A kisfiam a lovagképzőbe jár.


Lehet, hogy a tejfölös kelbimbó ronda, de a lányok szépek!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi! ez nagyon finom lett, tegnap megcsináltam!
Üdv így ismeretlenül is (nem tudom már, hogyan fedeztem fel, de időnként benézek ötletért...)

Anna

És nagyon tetszenek amit a gyerekeidről írsz! :)

Anyul írta...

Szia Anna,
örülök, hogy ízlett :)