2009. február 27., péntek

Bazsalikomos-olívás túrókrém




Megint egy kis reggeli-vacsora ötlet. Na jó, a fiamat nem győzöm meg, egyelőre ő marad a téli szalámi mellett, Na de a lányom és a férjem! Nekik felcsillan a szemük, ha meglátják, hogy mire készülök…
Álmaim zöldségesében lehet venni vágott bazsalikomot, oregánót, friss majorannát és még mennyi mindent. Egyszer el is jutottam oda, Olaszországban volt, az első sarki zöldséges. Ott viszont kaprot nem árultak…



Hozzávalók
25 deka túró
körülbelül másfél deci tejföl
pár levél bazsalikom
egy jó marok fekete olívabogyó

frissen őrölt bors
2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A bazsalikom leveleket felaprítjuk. A hozzávalókat elkeverjük, a túró és a tejföl arányát úgy választva meg, hogy ne legyen túl híg a végeredmény. Friss franciakenyéren paradicsommal tálalva abbahagyhatatlan.

Tojásmentes.

Kisfiam sok betűt cserél még, hihetetlen élvezeti forrást varázsolva ezzel a szüleinek. Igen, idióta szülők vagyunk, akik élvezik, ahogy gügyög a gyerek (pluszpont: mi nem utánozzuk. Mindig.) Kisfiunk „T”-t mond a „K” helyett, „J”-t a az „R” és az „L” helyett. Így esett, hogy a takaró és a kakaó nála ugyanúgy hangzik: TATAJÓ.
Mostanában próbálkozik a rendes kiejtéssel és sikerül is neki. Úgyhogy boldogan újságolta a telefonba:
- Nagyi, tudom mondani, hogy „tatajó”! – kis hatásszünet – KAKAÓ!

Nincsenek megjegyzések: