2008. október 25., szombat

A hal neve Vanda….ja nem….Csíkos durbincs (csipura)














A csíkos durbincs sokfelé él, ahol sós a víz. Mi Cipruson találkoztunk vele, az ő lehető legnagyobb szerencsétlenségére – és a mi szerencsénkre. Észak Cipruson csipura névre hal(l)gatna ha hallana, de hát nem hall mert hal.
Az étel bármilyen más tengeri halból elkészíthető.


Hozzávalók:

tengeri hal egyben
olíva olaj, törött fokhagyma és citromlé keveréke
citromkarikák

A halat kissé megsózzuk, megöntözzük az olíva olaj, törött fokhagyma és citromlé keverékével. Lehetőleg így hagyjuk egy kicsit állni. A hal hasába citromkarikákat teszünk.
Utána tepsiben először letakarva, majd a fedőt/alufóliát levéve a hal méretétől függően háromnegyed óra-óra alatt megsütjük.


Salátával, rizzsel tálaljuk.



Kis színes helyett most kis színesek. Egy pár kép Ciprusról.

3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Gyönyörűek a képek! Meglehetősen régen olvasgatlak ám (egy babanetes topiktársad hívta fel a figyelmemet a blogodra). MOst pedig, ha van kedved, játssz velem!
Kriszta

Kriszta írta...

A kajás blogomban van a játék (betuleves.blogspot.com).
Kriszta

Sylvia írta...

Szia!
Szerettelek volna én is meghívni a játékra,és nem vettem észre, hogy már megelőztek :)
üdv
Sylvia