A csíkos durbincs sokfelé él, ahol sós a víz. Mi Cipruson találkoztunk vele, az ő lehető legnagyobb szerencsétlenségére – és a mi szerencsénkre. Észak Cipruson csipura névre hal(l)gatna ha hallana, de hát nem hall mert hal.
Az étel bármilyen más tengeri halból elkészíthető.
Hozzávalók:
tengeri hal egyben
olíva olaj, törött fokhagyma és citromlé keveréke
citromkarikák
A halat kissé megsózzuk, megöntözzük az olíva olaj, törött fokhagyma és citromlé keverékével. Lehetőleg így hagyjuk egy kicsit állni. A hal hasába citromkarikákat teszünk.
Utána tepsiben először letakarva, majd a fedőt/alufóliát levéve a hal méretétől függően háromnegyed óra-óra alatt megsütjük.
Salátával, rizzsel tálaljuk.
Kis színes helyett most kis színesek. Egy pár kép Ciprusról.
3 megjegyzés:
Gyönyörűek a képek! Meglehetősen régen olvasgatlak ám (egy babanetes topiktársad hívta fel a figyelmemet a blogodra). MOst pedig, ha van kedved, játssz velem!
Kriszta
A kajás blogomban van a játék (betuleves.blogspot.com).
Kriszta
Szia!
Szerettelek volna én is meghívni a játékra,és nem vettem észre, hogy már megelőztek :)
üdv
Sylvia
Megjegyzés küldése