2008. augusztus 15., péntek

Töltött paradicsom és gomba



Ez az étel előételként szerepelt egy vendégségben, amikor a főétel a múltkor látott töki pompos volt. Azonban önmagában, vagy húsétel köreteként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

fél kiló kisebb fejű gomba
fél kiló kisebb paradicsomszemek
20 deka juhtúró
1 rúd campingsajt
2-3 evőkanál tejföl
friss bazsalikom felcsíkozva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors

A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, a tönkjüket eltávolítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, karalábévájóval vagy éles szélű kiskanállal a közepüket kivágjuk. Mindkét zöldséget jénai tálba tesszük.



A többi hozzávalóból krémet készítünk, ezt a gombákba illetve a fél paradicsomokba töltjük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetejük pirulni nem kezd (kb. fél óra).

Gluténmentes.


+ 1 tipp: töltsük a krémet zöld húsú paprikába is, és ezt tálaljuk az Olimpiát néző kosztosaink elé. HAJRÁ MAGYAROK!!!!
(március 15-én szintén stílusos nyitány lehet a trikolór a tányérunkon)

1 megjegyzés:

Nicole... írta...

Szia!

Meglepetés vár rád nálam!