Ez az étel előételként szerepelt egy vendégségben, amikor a főétel a múltkor látott töki pompos volt. Azonban önmagában, vagy húsétel köreteként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
fél kiló kisebb fejű gomba
fél kiló kisebb paradicsomszemek
20 deka juhtúró
1 rúd campingsajt
2-3 evőkanál tejföl
friss bazsalikom felcsíkozva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors
A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, a tönkjüket eltávolítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, karalábévájóval vagy éles szélű kiskanállal a közepüket kivágjuk. Mindkét zöldséget jénai tálba tesszük.
Hozzávalók:
fél kiló kisebb fejű gomba
fél kiló kisebb paradicsomszemek
20 deka juhtúró
1 rúd campingsajt
2-3 evőkanál tejföl
friss bazsalikom felcsíkozva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors
A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, a tönkjüket eltávolítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, karalábévájóval vagy éles szélű kiskanállal a közepüket kivágjuk. Mindkét zöldséget jénai tálba tesszük.
A többi hozzávalóból krémet készítünk, ezt a gombákba illetve a fél paradicsomokba töltjük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetejük pirulni nem kezd (kb. fél óra).
Gluténmentes.
+ 1 tipp: töltsük a krémet zöld húsú paprikába is, és ezt tálaljuk az Olimpiát néző kosztosaink elé. HAJRÁ MAGYAROK!!!!
(március 15-én szintén stílusos nyitány lehet a trikolór a tányérunkon)
1 megjegyzés:
Szia!
Meglepetés vár rád nálam!
Megjegyzés küldése