2008. január 21., hétfő

Francia krémsajt


Egyik nagy kedvencem a boursin. Ez a francia csoda ihlette az alábbi receptet, mely valamiképpen a tavaszt juttatja eszembe, és így nagyon jól illik ehhez a téli tavaszi naphoz. A tavaszt amúgy is gyakran emlegetjük mostanában. Kisfiamnak sokat meséltem arról, hogy mi minden történik majd tavasszal. Felfogta, hogy arra még várni kell, így, ha valami nem most lesz, akkor már mondja is: „KÉSŐBB, TAVASSZAJ”!
- Gyere kezet mosni!
- Most nem! Később, tavasszaj!
Ezzel a kis kencével viszont nem kell tavaszig várni:


20 deka juhtúrót összekeverünk 10 deka krémsajttal, 10 deka margarinnal. Főszerezzük 4-5 gerezd fokhagymával, frissen őrölt borssal, sóval. Diónyi golyókat formálunk belőle, és beleforgatjuk apróra vágott petrezselyembe, durvára töörött borsba, vagy almareszelőn lereszelt uborkába, retekbe.

Olcsóbb változat: a krémsajt helyett pár kanálnyi tejfölt teszünk bele, annyit, hogy formázható legyen.

A franciás hangulatot baguettel fokozhatjuk.



















2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nyammmmm....
Jól indul, törzsvendég leszek az "asztalodnál"!
Zsuzsa

Névtelen írta...

Gyönyörűek a képek!!! De tényleg. Hogy csinálod őket? -Réka