2009. december 14., hétfő

Kipróbálatlan recept - Advent Bécsben


- Ötkor találkozunk Zsófival, de mért nem a Belvárosba jön? Hiszen mi ott leszünk. A Rathausnál. Sosem voltunk még, évtizedek óta szeretném megnézni.

- Ezt kérte, hogy menjünk 5-re az Alterlaa megállóhoz.

-
De hiszen az a külváros már.
- Azt mondta meglepetés lesz. Évtizedek óta itt él, biztos tudja, mit érdemes megnézni.
- Nem szeretem a meglepetéseket.
És a kivilágított bécsi Belvárost legalább másfél évtizede szeretném megnézni. Azóta a félreértelmezett „kirándulás” óta, amikor a Shopping City Südbő
l kihajtva, ahol is félszívvel nézegettem, hogy miket vásárolnak útitársaink, hiszen az erőimet az igazi látnivalókra tartogattam, a Bécs vége tábla után megkérdeztem, hogy milyen úton jövünk vissza Bécsbe. Megfagyott az autóban a levegő, majd valaki kényszeredetten azt mondta, hogy nem jövünk vissza. Ez volt Bécs.
És most megint romba dőlni látszik az a
dventi vásári séta.
A meglepetés végül jól sült el: A Schönbrunni Kastélyhoz mentünk, egy igazi adventi hangulatú vásárba, és ráadásul másnap
mégiscsak megnéztük a Belvárost is. Így összehasonlító tanulmányokat végezve bizton állíthatom, hogy először a lehető legjobb helyre mentünk. Nagyszerű kínálat volt ételben-italban, áruban, és a puncs alkoholtartalma is messze felülmúlta a belvárosi puncsét. Az árak pedig megfizethetőek.
Bármilyen ínycsiklandó illatok szálltak is fel azonban, mi csak a nyálunkat csorgattuk és a látványban gyönyörködtünk, mert egy Heurigerben igazi osztrák vacsora várt még ránk.
Fotózni viszont lefotóztuk a gusztusos hatalmas lábososkat, és a recepteket is kikérdeztük. Bár még nem próbáltam ki ők
et, szerintem rossz nem lehet!

Spenótos-fetás pillangótészta




Hozzávalók

pillangótészta
olívaolaj

vöröshagyma

koktélparadicsom

spenót

feta

fokhagyma


A vöröshagymát megdínszteljük, rádobjuk a felcsíkozott spenótot és a koktélparadicsomokat, sózzuk, majd zsírjára sütjük (azaz addig főzzük időnként megkeverve, amíg a levét el nem fővi).


Megfuttatjuk rajta a fokhagymát. Összekeverjük a főtt tésztával. Borsozzuk ésa végén óvatosan belekeverjük a kockára vágott fetát.

Sült sonkás tészta



Hozzávalók


pillangótészta

főtt sonka, vékonyra szeletelve (lehet pl. prágai sonka is)

hagyma

paprika

koktélparadicsom


bors


Az eljárás szinte ugyanaz, mint az előző tésztánál: olívaolajon megdínszteljük a hagymát, rátesszük a sonkát, a paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ha összefőtt
ek-értek az ízek, belekeverjük a kifőtt pillangótésztát.


Sonkakínálat

















Nem próbáltam tehát ki a recepteket, mint ahogy a Bécsi Advent is újdonság volt és az az isteni currys csirke is, amivel a Húgom várt (recept j
ön). Nem bántam meg egyiket sem, sőt.

És még kipróbálásra váró finomságok:


Raqulette


Most sajnálom csak igazán, hogy nem sz
agos az internet. Őrjítő illatok szálltak fel innen. A fél sajtot satuba fogva melegítik fel, a héja tartja fel az olvadt sajtot, amiből késsel vesznek és egy kenyérre simítják.












A teleshopban lehetett venni évekkel (vagy
évtizedekkel?) ezelőtt egy masinát, ami a krumplit spirális alakban vágta fel. Itt épp ez történik, így sütik olajban ropogósra.










És hogy mi várt ránk a tipikus osztrák vendéglőben?
Például kitűnően pácolt vaddisznószalonna













Magyarázom a gyerekeinknek, hogy mi, szülők Bécsbe megyünk, ők pedig itthon maradnak.

-
Tudjátok, néha a szülőknek kell egy kicsit kettesben is lenni.
- És akkor titokban csókolózni fogtok? – kérdezi a lányom kuncogva.

Lapzárta után érkezett!!!
A spenótos-fetás tésztát megfőztük és azóta már háromszor is szerepelt az étlapon.








Nincsenek megjegyzések: