2009. október 22., csütörtök

Zöldbabpörkölt krumplipürével



Ez az étel a Húgom találmánya. Hiába, magyar ember nem nyughatik, mindenből pörköltet akar csinálni. Ha zöldbabnak van ideje, akkor abból…
A magyar vendéglátást – sokszor jogosan – ostorozó műsorok egyikében hallottam, hogy a magyar ételekben mindben van paprika és/vagy tejföl. És hogy nehezen lehet 10 olyan ételt felsorolni, amiben egyik sincs. Tényleg?


Hozzávalók
zöldbab
vöröshagyma
fokhagyma
pirospaprika
oregánó
bors

olívaolaj


A zöldbabot puhára főzzük.

Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, átfuttatjuk rajta a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldbabot, az oregánót, borsot, egy kis főzőlevet és óvatosan a pirospaprikát. Zsírjára sütjük, vigyázva, hogy a paprika ne kapjon oda.

Krumplipürével tálaljuk.

Gluténmentes.
Tojásmentes.
Tejfehérjementes.

A krumplit feltettem főni, majd egyéb dolgaim után indultam. Mikor felforrt a víz, épp nem voltam a közelben, így kifutott a lábosból. Kisfiam riadt hangocskája figyelmeztetett:
- Anyu, gyere gyorsan, elszalad az ebéd! És akkor mit eszek majd?

Nincsenek megjegyzések: