2008. február 4., hétfő

Zöldborsós kukorica-saláta

Ez az étel tulajdonképpen egy álruhába bújt franciasaláta. Vagy besorolhatjuk a „ma ez volt a spájzban fellelhető túlélőkészletben” - típusú ételek közé. Ennek ellenére kedvelem, mert, gyors és egészséges (sőt, szerintem finom is).

Hozzávalók:
1 kukoricakonzerv
1 zöldborsókonzerv
1 fej lilahagyma
2 főtt tojás
1 pohár natúr joghurt
frissen őrölt bors


A lilahagymát és a tojást apró dararabokra vágjuk, a hozzávalókat összekeverjük és már készen is vagyunk.

Akár fogyókúrába is iktatható. Magam is vezeklésül készítettem az elmúlt heti baráti raqulettezés után. De azért ez „édes”, akarom mondani sós vezeklés volt, pláne, hogy tulajdonképpen egyfajta hideg főzelékként fogyasztottuk, panírozott halrudacskák mellé.
Zokszó nem esett a gyerekek részéről sem.

Pedig tiltakozni mindig és mindenkor kell. Ki tudja, mire lesz az még jó. Íme egy példa:
Éti csigát néztünk egyik nyáron a kertben, aki visszahúzódott a házába.
- Mért nem jön ki? – kérdezi a lányom.
- Mert álmos és elaludt. - válaszolom.
- Nem! Látom, hogy fölkapcsolta a villanyt!


Tejfehérjementesen: a joghurt helyett használjunk majonézt, vagy növényi alapú tejszínpótlót
Gluténmentes.

Nincsenek megjegyzések: